Zaifet

Cântece nemuritoare, scoase din lada de zestre. Viorica de la Clejani prezintă un recital special de muzică veche românească.

Un spectacol de muzică veche românească, cum nu ați mai auzit în altă parte

Vă veți simți fascinați și răscoliți ascultând cântece vechi de sute de ani. Dincolo de frumusețea și bogăția emoțională a cântecelor, de importanța lor culturală și istorică, de virtuozitatea instrumentiștilor și vocea unicat a Vioricăi de la Clejani, care au primit aprecierile lumii întregi, unicitatea acestui recital de muzică veche românească constă în traseul muzical parcurs întocmai, de la cântatul la fir de păr de cal, cobză și țambal mic, care însuflețeau serbările domnești sau petrecerile boierești din vremea fanarioților, al căror invitat de seamă era Anton Pann, la taraful de azi, cu viori și suflători, care însuflețește trăitorii secolului XXI, fie ei celebrități sau oameni de rând.

Recitalul “ZAIAFET” reconstituie prin cântec, cu migală și har, lumea satului, osatura pe care s-a construit spiritualitatea și istoria poporului roman, cu tradiții și obiceiuri ritualice legate de ciclurile vieții.

În lada de zestre a Clejanilor se regăsesc bijuterii muzicale autentice, pe care patina timpului le-a făcut și mai prețioase. O parte dintre ele au fost scoase la lumină, altele așteaptă încă cel mai potrivit moment pentru a fi prezentate marelui public.

© Copyright 2018 Viorica si Ionita de la Clejani.