Petrecere haiducească

Petrecere haiducească

E vreun bărbat care nu și-ar dori, fie și pentru o singură zi, să trăiască ca un haiduc? Tu poți fi acum haiducul Șaptecai, iubit de focoasa Aniță. Îți oferim o adevărată petrecere haiducească, unde lăutarii îți cântă despre patimi neostoite și o nemărginită bucurie de viață.

Vă amintiți de filmul Iancu Jianu Haiducul? Dar de Florin Piersic în rolul haiducului Șaptecai? Cum să nu-ți placă? Dar, mai cu seamă, mie mi-a plăcut Anița, femeia care nu se dă în lături de la nimic pentru a fi lângă bărbatul iubit.

Te simți fascinat și răscolit amintindu-ți de ei și ascultând cele mai frumoase cântece de haiducie: „Pelin beau, pălin mănânc”, „Balada haiducului”, „Cucu’ și corbu’” , „Săbăreanca”,  „Cântecul lui Iancu Jianu”, „Andri Popa”.

Sunt cântece pe care le ascultam în copilărie la bătrânii satului și de care eram fascinată. Fiecare cântec avea o poveste și fiecare poveste era altfel.

Și-acum am să vă spun și eu povestea mea cu „haiducul” Francis Ford Coppola, care a venit în România și a vrut să ne cunoască. Ne-am gândit că ar fi o prostie să ne întâlnim la un restaurant de cinci stele, de care el trebuie să fie sătul. Așa că l-am invitat la Clejani. Ne-a zis că nu poate să stea mai mult de o oră, ne ascultă și pleacă.

Am luat două oi de la nea Goage, ciobanul satului, le-am pus la proțap și l-am așteptat cu palincă, ceapă roșie, brânză, pâine făcută la țest și taraful meu de lăutari. A venit pe la șapte seara, împreună cu Osvaldo Golijov, un mare compozitor argentian, și încă vreo zece oameni din echipa lui de filmare. Carnea sfârâia pe grătar, lăutarii cântau și Francis Ford Coppola dansa ca un nebun. Petrecerea s-a încins și mai scapă de ei dacă poți.

La cinci dimineața, stăteam amândoi într-un colț, la o masă, îi cântam Cucu’ și corbu’, iar Coppola scria notele muzicale pe o coală albă de hârtie, spunând „Beautiful country, beautiful people, beautiful party”.

Fii și tu haiduc, măcar o dată în viață!

Cere mai multe detalii