Petrecere balcanică

Petrecere balcanică

Petrecerea balcanică cu Taraful din Clejani înseamnă Diversitate, Emoție și Ritm. Viață și distracție adevărate. O atmosferă întâlnită în scrierile lui Panait Istrati, filmele lui Emir Kusturica și Goran Bregovic.

Pe ruta legendară a Orient Express-ului, vă oferim o călătorie muzicală magică în Balcani. Este o călătorie de lux, cu un program muzical pe măsură.

De fapt, călătoria mea prin Balcani, a fost mult mai lungă. Nu a pornit de la București și nici măcar de la Paris, punctul zero al Orient Express-ului. Trenul meu balcanic s-a pus în mișcare de la Saõ Paulo, Brazilia, unde l-am întâlnit pentru prima dată pe Goran Bregovic. Apoi, am  cântat la Cannes, pe aceeași scenă, cu No Smoking, orchestra lui Emir Kusturica. Trenul meu s-a oprit și la Montreux, pentru un happening cu Bob Dylan. A doua zi, am pornit din nou la drum și l-am urcat în vagon pe Stephan Eischer, cel mai iubit muzician elvețian, împreună cu cele nouăsprezce talăngi ale lui, care băteau bling-blang sosirea trenului nostru în gările care urmau. Am oprit, pentru scurt timp, la Budapesta, unde l-am acompaniat, în același ritm, pe Roby Lakatos. La Istanbul, care ar fi trebuit să reprezinte un punct terminus, am făcut doar un popas, pentru a fi pe aceeași scenă cu Lacho Taifa. Ne-am îndreptat spre Sofia, unde i-am cunoscut pe celebrul clarinetist Ivo Papasov și soția lui, Maria. N-am avut vagoane suficiente ca să luăm cu noi și Misterul vocilor bulgare, erau prea multe femei și toate se minunau de vocea și stilul Vioricăi de la Clejani. În schimb, în trenul meu i-am găsit un loc pomacului Fekata. Așa preferă el să i se spună, pomac și nu turc, dar dincolo de asta, Fekata este un mare clarinetist. Am făcut o escală și în Macedonia, la celebrul saxofonist Ferus Mustafov și la faimoasa cântăreață Esma Redzepova, cu cei 40 de copii ai ei, toți muzicieni.

După toate aceste experiențe, m-am întors acasă cu un bagaj muzical strălucitor, pe care vi-l oferim dumneavoastră, acum.

Dar fără să uităm de Bordeiașul lui Anton Pann.

Cere mai multe detalii